+31 20 2440 347 info@parkeagle.com

Verkeerstellingen

Verkeerstellingen met Street Counting Sensoren om verkeersintensiteit te meten

Verkeerstelling

Nauwkeurig, betrouwbaar en Flexibel

Gebruik de verkeerstellingen en verkeersmetingen met sensoren om uw verkeersonderzoek te onderbouwen. De verkeerstelling met draadloze sensoren past perfect wanneer u onderzoek doet naar de hoeveelheid verkeer (verkeersintensiteit), de rijrichting van verkeer, de snelheid van verkeer en de verdeling van typen voertuigen op de weg.

Verkeerstellingen met sensoren

Gemeenten en steden willen inzicht in verkeersstromen en verkeersintensiteit. Hiervoor passen zij verkeerstellingen toe. De verkeerstelling wordt vaak gedaan met telslangen en radarsystemen.

Maar technologie ontwikkeld zich. Parkeagle heeft een draadloze Verkeersteller Sensor ontwikkeld die in de weg wordt geplaatst. Deze sensor staat in direct contact met het internet en kan zijn verkeersgegevens real-time delen met de opdrachtgever. Deze nieuwe technologie biedt voordelen ten opzichten van de tellus en radar. De sensor biedt inzicht in verkeersintensiteit, verkeersstromen, snelheid van verkeer en tot slot classificatie van voertuigen.

Sensor in klinkers

Voordelen van verkeerstellingen met sensoren

Nauwkeurig

Een verkeerstelling of verkeersmeting met de sensor van Parkeagle is nauwkeuriger dan met de standaard radar of tellus.

Flexibel

De verkeerstelling sensor van Parkeagle werkt op alle locaties: meerdere banen, autoweg, buitengebied, afritten en opritten als ook in bochten.

Betrouwbaar

De sensoren zijn ongevoelig voor vandalisme en kunnen niet stuk worden gereden of worden doorgeknipt. Dit maakt ze ideaal in alle situaties.

Alle wegdektypen

De sensoren van Parkeagle zijn geschikt om te plaatsen in alle wegdektypen in Nederland. Van klinkers, tot asfalt de sensor wordt muurvast bevestigd zonder risico voor verkeer.

Real-time informatie

De sensoren staan in real-time contact met onze Parkeagle Cloud. De data uit de verkeerstelling is daarmee altijd beschikbaar en inzichtelijk voor de opdrachtgever.

Permanent en Tijdelijk

De sensoren zijn ontwikkeld op basis van Ultra-Low-Power engineering. De sensoren zijn daarmee geschikt om zowel voor enkele weken als voor jaren ingezet te worden voor verkeersmetingen.

Werking van verkeerstellingen sensor

Elke rijbaan wordt voorzien van twee telsensoren. Hiermee wordt de verkeerstelling redundant uitgevoerd. De sensoren in een wegdek registreren het voertuig wanneer deze passeert. De sensor data wordt real-time met opdrachtgever gedeeld.

De sensoren worden flush mounted in het wegdek geïnstalleerd. Dat betekend dat de sensoren tijdens de verkeerstelling nooit uitsteken boven het wegdek. De sensoren worden geïnstalleerd met handgereedschap. De sensor is in staat om voor korte en lange duur verkeersmetingen in het wegdek geplaatst te worden. Het is dus aan u hoe lang u wilt meten. Nadat het onderzoek is afgelopen kan opdrachtgever ervoor kiezen om de sensoren te laten zitten voor een nieuwe verkeerstelling op een later moment. Ook kunnen de sensoren worden verwijderd of worden vervangen.

Permanente verkeerstellingen

De telsensoren zijn flexibel inzetbaar en zijn functioneren bij hoge en lage verkeersintensiteit. De telsensoren zijn zo ontworpen dat ze voor langere termijn (jaren) kunnen meten op locatie.

Dit maakt de sensoren geschikt om te plaatsen bij aanrijroutes en toevoerwegen van woonwijken, winkelstraten of woongebied. Hiermee beschikt u over permanente verkeerstellingen van verkeer dat het gebied in en uitrijdt.

Ook kunt afritten en opritten van N-wegen en snelwegen voorzien telsensoren om zo inzicht te krijgen in verkeersstromen en piekmomenten.

Tot slot zijn de sensoren van Parkeagle geschikt om te plaatsen bij kruispunten en rotondes om permanent inzicht te bieden in verkeersstromen en gedrag van bestuurders.

Zie onze projecten pagina voor meer inspiratie over de mogelijkheden met sensoren om voertuigen te detecteren.

Rapportage van verkeersgegevens

Bij Parkeagle staat gebruiksgemak centraal. U kiest bij ons hoe de verkeersgegevens uit de verkeerstelling wilt ontvangen.

Zo kunnen wij de gegevens (.CSV, Excel of pdf bestand) automatisch naar u sturen via een dagelijkse, wekelijkse of zelfs maandelijkse mail. Dit bepaald u helemaal zelf. Ook kunnen wij deze gegevens sturen naar uw gebruikelijke leverancier van verkeersonderzoek.

Tot slot geeft u bij ons aan hoe u de bestanden opgemaakt wilt hebben voor goed onderzoek en rapportage. Wij leveren het aan zoals u het gewend bent.

Online toegang tot verkeersgegevens

Wanneer u graag online toegang heeft tot een compact overzicht van alle data uit de verkeerstellingen, dan kunt u kiezen voor het Parkeagle Management Systeem.

Hier heeft u toegang tot inzichten in de real-time en historische data van het verkeersonderzoek. Het managementsysteem is online beschikbaar voor u en uw collega’s. U krijgt toegangsgegevens die het systeem veilig en bereikbaar houden waar u maar wilt. Het management systeem is ook geschikt voor gebruik op de mobiel en de iPad. Zou heeft u de gegevens van de voertuigtellingen altijd binnen handbereik.

Werken met technologie van Parkeagle

Wij werken met onze eigen ontwikkelde apparatuur en software. Dit betekend dat wij flexibel zijn en ons kunnen verdiepen in uw specifieke situatie. Daar waar u mindere ervaringen heeft met telslangen of radarsystemen kunnen wij de uitkomst bieden. Wij zijn in staat om onze telsensoren overal in Nederland te plaatsen. En bent u benieuwd naar de werking van het systeem, dan zijn wij altijd in staat om het systeem en diens kracht aan u te tonen op locatie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van verkeerstellingen met telsensoren van Parkeagle, dan kunt gerust contact met ons opnemen. Wij zijn altijd beschikbaar om uw vragen zo goed als mogelijk te beantwoorden.

Vragen over verkeerstellingen met sensoren?

Neem contact met ons op via het contactformulier hieronder.
of bel ons op: